2 Ocak 2016 Cumartesi

CHEER UP

CHEER UP





EKİM 2015
Romantik Komedi Gençlik

OYUNCULARI
Jung Eun Ji - Kang Yeon Doo
Lee Woo Geun - Kim Yeol
Chae Soo Bin - Kwon Soo A
Cha Hak Yeon - Ha Dong Jae
Ji Soo - Seo Ha Joon



UYARI: Bu yazıda spoiler bulunmaktadır.

     Merhaba Kore Dizisi Severleri. Bugün ki dizimiz bir gençlik dizisi. Lisede okuyan bir grup gencin hikayesini anlatan ‘’Cheer Up ‘’ dizisi için size söyleyebileceğim kelime ‘lezzetli’ olurdu. Her şey o kadar kararında olmuş ki işlenen konular ne tavan yapmış ne de dibe vurmuş. Bu dizide en çok hoşuma giden şeylerden birisi olan olayların çabuk sonuçlanması oldu. Hemen her bölümde başka bir olay yaşandı ve çözülmeye çalışıldı. Hiçbir durum izleyiciyi sıkacak kadar uzatılmadı. Dizi lise öğrencilerini konu alıyor ve konularda ona göre çok ağır değil. Tabi bunlar benim fikirlerim. Yine de gençlik dizisi sevmeyenler, beğenmeyenler de olabilir. Bunları da yazıyorum çünkü gençlik dizilerini sevenlerin olduğu gibi bu tarz dizileri sevmeyenlerin olduğunu da düşünüyorum. Ama bütün bunları bir kenara bırakıp ‘dizi bize ne veriyor? Ona göre izleyeceğim ‘ diyorsanız size sıkılmadan, hızlı ilerleyen, çok üzmeyen, güldüren ve tabi aşkında olduğu bir Kore dizisi diyebilirim.
     Bugün ki Kore dizisi hakkındaki yorumlarımdan sonra şimdi de biraz konusundan bahsetmek istiyorum. Gençlik dizilerinde sıkça rastladığımız iki grup öğrencimiz var bu dizide de. Ama bunların farkı birbirlerine karşı iki grup olmalarına rağmen iyi-kötü grup diye bir ayrımın olmaması. Zaten ayrı grup olarak başlayan macera zorunlu olarak grupların birleşmesiyle devam edecek. Olaylar da bundan sonra şekillenecek. Birleşen grubumuz artık birlikte zaman geçirip birlikte çalışmak zorunda kalacak. Dizimizde sadece öğrenci yok tabi ki, bir de sempatik öğretmenlerimiz var.
     Biraz da gruplarımızdan bahsetmek isterim. Baek-Ho grubu, okulun kaymak tabakası olan ve çok başarılı öğrencilerdir. Bunların tek düşündükleri okul notları ve nitelikleridir. Kendilerinden başka bir şey düşünmeyen bu grubu neler beklediğini görmek eğlenceli olacak.
     Diğer grubumuz ise kendini dansa adamış kişilerden oluşan Real-King dir. Okul başarı sıralamasında sonlarda olmalarına rağmen eğlenmeyi seven ve arkadaşlıklarına çok önem veren bir grup. Acaba bu grup niteliklerini devam ettirebilecek mi ?

     Bu iki grubun bir araya gelmesiyle oluşan grubun yolunun nasıl olacağı, onları bekleyen olayların, yaşadıkları mutluluk ve sıkıntıların anlatıldığı bir Kore dizisi olduğunu söyleyebilirim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder