18 Ocak 2016 Pazartesi

YONG PAL

YONG PAL


AĞUSTOS 2015
Tıbbi Romantik

OYUNCULAR
Joo Won - Kim Tae Hyun
Kim Tae Hee - Han Yeo Jin
Jo Hyun Jae - Han Do Joon
Chae Jung An - Lee Chae Young


UYARI: Bu sayfada spoiler bulunmaktadır.

     Dizide Kim Tae Hyun( Joo Won) kardeşinin hastane masraflarını karşılayabilmek için tefeciden borç almış bir doktordur. Bu borcu ödeyebilmek için de ek olarak YongPal adıyla geceleri suçluları tedavi etmektedir. Kim Tae Hyun başarılı bir doktordur ve hastanede ki doktorlar kimi zaman ameliyatta onun yardımına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu şekilde yıldızı parlayan Kim Tae Hyun, çalıştığı hastanenin özel müşterilerine hizmet verilen 12. Katta çalışma imkanı yakalar. Hayatında ki dönüm noktası olan bu fırsat ona birçok imkan getirir. Fakat gelen imkanlarla birlikte sorumluluğu da artarak değişmektedir.
     12. katın en özel hastası olan, korumalı bir odada kalan, kimsenin görmesine izin verilmeyen Han Yeo Jin(Kim Tae Hee) abisi tarafından zorla uyutulmaktadır. Han Yeo Jin’in doktoru olma fırsatını da yakalayan Kim Tae Hyun, onunla kardeşinin tedavi masrafları karşılığı bir anlaşma yapar. Yapılan anlaşmaya göre Han Yeo Jin hastaneden çıkabilirse Kim Tae Hyun da kardeşinin tedavisi için gerekli parayı alacaktır. Ancak bu işler kolay olmayacaktır. Bir taraftan abisi Han Yeo Jin’i öldürerek şirkete sahip olmak istiyor, diğer taraftan şirketteki bazı müdürler birleşip Han Yeo Jin’e ulaşıp taraf olmak istiyorlar. Bununla birlikte taraf olamazlarsa kolayca onun ölümünü isteyebilecekleri de anlaşılıyor. Bütün bunların arasında kimseyi geride bırakamayacak karaktere sahip olan Kim Tae Hyun ise Han Yeo Jin’i kurtarmak istiyor. Tüm bunlar birçok olay yaşanmasına sebep olacak tabi ama dizinin bundan sonrasında da bir hayli değişik olaylar yaşanacak.
     Ben bu diziyi izlerken sanki arka arkaya üç dizi izlemişim gibi hissettim. Aynı karakterle ve değişen roller ile üç dizi gibiydi. Gereksiz bir uzunluk vardı dizide. En başında güzel başlayan bu Kore dizisinde sanırım uzatabilmek için konular bir anda alt üst oluyor ve sonrasında başka dizi izliyormuşum hissi uyandırıyor. Bunun yanı sıra birde dizide çok tekrar sahneleri kullanılmış hatırlatmak için. O da biraz sıkıcı olmuş diye düşünüyorum.
     Ben isterdim ki Kim Tae Hyun karakterinin dizinin başındaki o gözü kara doktor halleri ve bu sahneler devam etsin. Ama bir süre sonra Kim Tae Hyun’un doktor olduğunu bile unutabilecek aşamalar yaşadım. İşin özü diziyi uzatabilmek adına gereksiz konu ve sahneler eklemişler. Bunlar da diziyi çok kötü yapmasa da mükemmellikten çıkarmış.
     Bütün bu söylediklerimin sizi diziden soğutmasını istemem. Dediğim gibi dizi izlenilmeyecek kötülükte bir dizi değil. Sadece anlattığım nedenler biraz sıkıcı olabilir diye düşünüyorum. Ama tam aksine hoşunuza da gider mi bilemem tabi ki. Sanırım Kore dizilerini izlemeye başladıktan bir süre sonra onların hızlı ritmine ve değişken konularına çok alışıyoruz. Bu da seyrederken sabırsız olmamıza neden oluyor. Belki bundan dolayıdır ki artık daha seçici oluyoruz ve daha çok eleştiriyoruz.
     Biraz da diziden resimler ile izlenim sahibi olmanızı sağlamaya çalışayım.






















    Yorumlarınızı bekliyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder