7 Ocak 2016 Perşembe

HYDE JEKYLL ME

HYDE JEKYLL ME



OCAK 2015
Romantik Komedi

OYUNCULAR
Hyun Bin - Koo Soo Jin / Robin
Han Ji Min - Jang Ha Na
Sung Joon - Yoon Tae Joo
Hye Ri - Min Wo Jung



UYARI : Bu bölümde spoiler bulunmaktadır.

    Merhaba Kore Dizi Severleri. Bugün sizlere hakkında bilgi vermeye çalışacağım dizimiz Hyde Jekyll,Me. Bu diziden bahsetmeye başlamadan önce özellikle vurgulamak istediğim bir şey var. O da dizinin konusu. Dizi D.K.B (Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu) hastalığı üzerine işlenmiş. Bu da aklımız aynı zamanlar da yayınlanan, aynı hastalığı konu edinmiş Kill Me Heal Me dizisini getirebilir. Bu sizde iki dizinin de aynı hissi vereceği, biri diğerinin kopyası olduğu izlenimini oluşturmasın. Kesinlikle çok farklı olduklarını söylemek isterim. İlk önce KillMe Heal Me dizisini seyretmiş üstelikte çok beğenmiş biri olarak bu dizi ile karşılaştığımda ve izlemeye başladığımda benim de ilk aklıma acaba ile dolu bir sürü soru geldi. Diziye başladığım da o kadar çok düşünmeye gerek kalmadan bu iki yapımın birbirinden farklı olduğunu hissetmeye sonra da anlamaya başladım. KillMe Heal Me dizisini çok beğenerek izlemiş biri olarak bu diziden memnun kalmayacağımı düşünerek izlemeye başlasam da çok beğendiğimi söylemem gerek. Bu hikayeye çok önyargılı yaklaştığımı tokat gibi yüzüme çarparak fark ettirdi bu dizi bana. Eee bu kadar şey söyledikten sonra şiddetle tavsiye etmekten başka ne diyebilirim ki?
     Dizi de Wonderland Lunapark müdürü olan Koo Soo Jin(Hyun Bin), D.K.B hastasıdır. Koo Soo Jin kendini hayattan kısmen soyutlayarak çok dikkatli yaşamak zorundadır. Çünkü onun kalp atış hızı artıp nabzı yükseldiğinde diğer kişiliği olan Robin’in ortaya çıkma ihtimali yükselmektedir. Koo Soo Jin soğuk, bencil bir kişiliğe sahipken Robin tatlı, masum, sempatik ve sıcak bir kişiliğe sahiptir. Son beş yılını Robin ile paylaşmak zorunda kalmadan tek başına yaşamıştır Koo Soo Jin. Bir gün başkası için endişeleneceğini hiç düşünmezken Robin’nin tekrar ortaya çıkmasını sağlayacak biri olan Jang Ha Na (Han Ji Min) ile karşılaşır. Jang Ha Na , babasından emanet kalan lunapark da ki sirkte yöneticilik yapmak için ülkesine dönmüştür.Jang Ha Na babasının ona bıraktığı görevi sürdürmeye çalışırken, Koo Soo Jin onu kendisine tehlike olarak gördüğü için kendinden ve lunaparktan uzaklaştırmaya çalışmaktadır. Fakat Koo Soo Jin’in hastalığından kurtulmak için tek çıkar yol olarak gördüğü doktoru kaçırılınca ve tanık Jang Ha Na olunca sirki kapatmak o kadar da kolay olmayacaktır.
     Bütün bu olaylar yaşanırken aşksız olunmaz tabi ki. Ama bu aşk hangi ikili arasında olacak? Hayata tutunabilen kişilik hangisi olacak?
     Şimdi de sıra resimli ipuçlarında. 



































  Bir kişi iki kişilik değil de sanki iki kişi izlemiş gibiyim. Hyun Bin zaten oyunculuk konusunda kendini kanıtlamış bi oyuncu. Daha önce Secret Garden dizisinde de bu ruhların değişmesiyle iki kişiliği canlandırmıştı. Orda da beğenerek izlemiştim burda da beğenerek izledim. bunu da dipnot olarak belirtmek istedim. Siz de bana yorumlarınızla eşlik ederseniz mutlu olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder